تصفیه پساب کارخانجات فراوری کشمش با استفاده از روش AOPs
کد مقاله : 1201-IACC7 (R1)
نویسندگان
محمد رضا داوطلب دیلمی *
دانشجو
چکیده مقاله
دمه
فراوری انگور در استان قزوین یک گام رو به جلو برای توسعه کسب و کارهای این حوزه است و در افزایش تولید و توسعه اشتغال و تولید ثروت استان بسیار موثر است اما متاسفانه انچه که به عنوان یک تهدید و مانع بر سر این فرصت به وجود امده فقدان تصفیه خانه در واحدهای فراوری کشمش است که موجب ورود حجم بالایی از پسابهای بوده با میزان الایندگی بیشتر از هفت هزار برابر حد مجاز به طبیعت است موضوعی که باعث ورود سازمان محیط زیست استان قزوین و صدور اخطار کتبی جهت پلمپ واحدها میباشد به طوری که ۶۴ واحد تولیدی در استانه تعطیلی و بیکاری بیش از ۱۰۰۰ نفر می باشد لذا ضرورت اقدام در این زمینه و استفاده از روشهای نوین بیش از پیش خودنمایی می کند.
طی مراحل بسته بندی کشمش که شامل شستشو ،گوگرد زنی و غربال گری می باشد مقدار زیادی اب وارد چرخه می گرددکه دارای بار آلودگی زیادی می باشد و شامل مواد گلوکز و فروکتوز و سولفیت می باشد و روش های سنتی و بیولوژیکی جوابگو نمی باشد .
نتیجه ‌گیری
در این روش از اکسیداسیون پیشرفته همراه با تزریق پروکسید استفاده گردید و در ابتدا توسط روش لجن فعال مقدار cod از ۱۸۰۰۰ به عدد ۸۰۰۰ کاهش پیدا نمود سپس با استفاده از روش aops و با استفاده از اند سرب همراه با ۷درصد قلع مقدار cod به ۳۰۰۰ کاهش پیدا نمود سپس با استفاده از پروکسید مقدار به زیر هزار ر رسید و در اخر شرایط کار شامل phو مقدار تزریق منعقد کننده بهینه گردید.
این الاینده ها پس از تصفیه کامل به مواد بی خطر مانند اب و دی اکسید کربن تبدیل شدند و توانستیم با این روش و با استفاده از رادیکالهای هیدرواکسید ازاد شده و همچنین پروکسید اضافه گردید مواد الاینده که شامل سولفید و گلوکز و فرکتوز بود به حد مجاز و مورد تایید محیط زیست برشد لازم بذکر است مقدار cod ورودی ۱۸۰۰۰ و مقدار bod ورودی ۱۳۰۰۰ و ph ورودی ۴ و مواد معلق ۳۰۰۰ و مقدار سولفید ۲۰۰۰ بوده است که بعد از تصفیه به مقادیر مورد تایید محیط زیست رسید.
کلیدواژه ها
اکسیداسیون پیشرفته ، Cod، روش های بیولوژیکی سنتی ، منعقد کننده
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است