سنتز نانوکپسول اسانس مریم گلی بمنظور بررسی های سینتیکی و ترمودینامیکی به عنوان آفت کش
کد مقاله : 1194-IACC7
نویسندگان
امیرعباس رفعتی *1، مریم فخاریها2
1هیئت علمی دانشگاه
2دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی
چکیده مقاله
در این تحقیق دو دسته از نانوکپسولهای معدنی و آلی بر پایه سیلیکا و پلیمر جهت کپسوله کردن اسانس طبیعی مریم گلی سنتز و مشخصه یابی شدند. نانوکپسولهای تهیه شده به دو روش درجا و غوطه وری با اسانس مورد نظر بارگذاری شده و قبل و بعد از فرآیند بارگذاری با استفاده از تکنیکهای FT-IR، SEM و DLS مورد ارزیابی و مشخصه یابی قرار گرفتند. ابعاد نانوکپسولهای تهیه شده با توجه به نوع کپسول و روش تهیه (درجا یا غوطه ور) دارای محدوده متفاوتی از 40 تا 300 نانومتر می باشند. با استفاده از تست DLS میزان شاخص پراکندگی انواع نانوکپسولهای سنتز شده مشخص و PDI برای تمام آنها کمتر از 5/0 بدست آمد.
مطالعات جذب تعادلی و سینتیکی اسانسها در نانوکپسولهای مختلف مورد مطالعه قرار گرفت. مدلهای بکار رفته جهت انطباق داده های تجربی بر معادلات نظری شامل مدلهای جذب ایزوترم لانگمور، فروندلیچ و تمکین و مدلهای سینتیکی شبه مرتبه اول، شبه مرتبه دوم، الوویچ و MOE مورد برازش قرار گرفتند. برای نانوکپسولهای سیلیکایی و پلیمری نتایج انطباق داده های تجربی بر ایزوترمهای لانگمور و فروندلیچ بهتر و ضرائب رگرسیون بیش از 98/0 را نشان میدهند. ظرفیت جذب نانوکپسولهای تهیه شده برای اسانس در محدوده mg/g 6 می باشد. سینتیک جذب سطحی اسانس مریم گلی بر روی هر دو نانوکپسول بر مدلهای نفوذ ذره ای و شبه مرتبه دوم انطباق بهتری را نشان داد. از طرف دیگر بررسیهای رهایش اسانس نشان می دهد که با توجه به کوچکتر بودن اندازه نانوکپسولهای تهیه شده بروش غوطه وری، رهایش در آنها کندتر از بقیه صورت می گیرد. مطالعات ماندگاری اسانس در نانوکپسولها نشان داد که ضمن رهایش تدریجی اسانس، بعد از گذشت 102 روز از بارگذاری، تمامی انواع نانوکپسولها هنوز حاوی اسانس بوده و این امر بعنوان یک مزیت در استفاده از این نانوکپسولها بعنوان آفت کش می تواند مورد توجه قرار گیرد.
بمنظور بررسی اثر اسانس های بارگذاری شده در نانوکپسولها بر میکروارگانیسمها بعنوان آفت کش، تستهای MIC و MBC بر روی باکتریهای اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس به انجام رسید. نشان داده شد که با کپسوله کردن اسانس ها، خاصیت ضد میکروبی اسانس باقی مانده و می توان از آنها بعنوان آفت کش های با قدرت رهایش کند و طولانی استفاده نمود.
کلیدواژه ها
نانوکپسول پلیمری، نانو کپسول سیلیکا، اسانس مریم گلی، آفت کش، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است