بررسی اثر دما بر بازدارندگی عصاره گلبرگ زعفران برای خوردگی آلومینیوم |
کد مقاله : 1119-IACC7 |
نویسندگان |
علی بلوچ، محبوبه آزادی * دانشگاه سمنان |
چکیده مقاله |
در این مقاله از عصاره گلبرگ گیاه زعفران به عنوان یک بازدارنده سبز جدید برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی آلیاژ آلومینیوم در محلول سود سوزآور ی0.1 مولار استفاده شد. از آزمون کاهش وزن برای بررسی رفتار خوردگی آلومینیوم در دماهای مختلف استفاده شد. علاوه بر این، از روش طیفسنجی تبدیل فوریه فروسرخ برای تعیین گروههای عاملی عصاره گلبرگ گیاه زعفران استفاده شد. با توجه به نتایج کاهش وزن، برای عصاره گلبرگ گیاه زعفران، با افزایش غلظت و رسیدن به غلظت بهینه ppm600 بازدارندگی 98-50 درصد افزایشیافت. همچنین هنگامیکه دمای محیط از 40 به 80 درجه سانتیگراد افزایش یافت، درصد بازدارندگی به دلیل جذب فیزیکی- شیمیایی مولکولهای بازدارنده بر سطح تا حدی افزایش مییابد. با توجه به نتایج آزمایش الکتروشیمیایی، جذب عصاره گلبرگ زعفران تا دمای 60 درجه سامتیگراد از ایزوترم جذب لانگمویر و در دمای 80 درجه سامتیگراد از مکانیزم فرندلیچ پیروی میکند. همچنین میزان انرژی فعالسازی برای واکنش خوردگی آلیاژ آلومینیوم در محیط حاوی بازدارنده با غلظت بهینه حدود 5/3 برابر کاهش یافته است. |
کلیدواژه ها |
خوردگی آلومینیوم، بازدارنده سبز، اثر دما، عصاره گلبرگ گیاه زعفران |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |