بررسی اثر دما بر بازدارندگی عصاره گلبرگ زعفران برای خوردگی آلومینیوم ‏
کد مقاله : 1119-IACC7
نویسندگان
علی بلوچ، محبوبه آزادی *
دانشگاه سمنان
چکیده مقاله
در این مقاله از عصاره‌ گلبرگ گیاه زعفران به عنوان یک بازدارنده سبز جدید برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی آلیاژ آلومینیوم ‏در محلول سود سوزآور ی0.1 مولار استفاده شد. از آزمون‌ کاهش وزن برای بررسی رفتار خوردگی آلومینیوم در دماهای مختلف استفاده ‏شد. علاوه بر این، از روش طیف‌سنجی تبدیل فوریه فروسرخ برای تعیین گروه‌های عاملی عصاره گلبرگ گیاه زعفران استفاده شد. با توجه ‏به نتایج کاهش وزن، برای عصاره گلبرگ گیاه زعفران، با افزایش غلظت و رسیدن به غلظت بهینه ‏‎ ppm‏600 بازدارندگی 98-50 درصد ‏افزایش‌یافت. همچنین هنگامی‌که دمای محیط از 40 به 80 درجه سانتی‌گراد افزایش یافت، درصد بازدارندگی به دلیل جذب فیزیکی- ‏شیمیایی مولکول‌های بازدارنده بر سطح تا حدی افزایش می‌یابد. با توجه به نتایج آزمایش‌ الکتروشیمیایی، جذب عصاره گلبرگ زعفران تا ‏دمای 60 درجه سامتی‌گراد از ایزوترم جذب لانگمویر و در دمای 80 درجه سامتی‌گراد از مکانیزم فرندلیچ پیروی می‌کند. همچنین میزان ‏انرژی فعالسازی برای واکنش خوردگی آلیاژ آلومینیوم در محیط حاوی بازدارنده با غلظت بهینه حدود 5/3 برابر کاهش یافته است.‏
کلیدواژه ها
خوردگی آلومینیوم، بازدارنده سبز، اثر دما، عصاره گلبرگ گیاه زعفران
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است