تعیین مقدار باقی مانده آفت کش فن پروپاترین در سیب و خیار با روش میکرواستخراج مایع با استفاده از حلال اوتکتیک عمیق
کد مقاله : 1053-IACC7 (R1)
نویسندگان
پروین شهدوستی ثانی *، محمد آقا محمدی
گروه شیمی، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران
چکیده مقاله
حلال‌های اوتکتیک عمیق (DES) که برای اولین بار توسط Abbot به عنوان یک کلاس جدید از حلال‌ها معرفی شدند، با مخلوط کردن ترکیبات جامد ایجاد می‌شوند که یک مخلوط اوتکتیک با نقطه ذوب بسیار پایین‌تر از اجزای جداگانه تشکیل می‌دهند. برهمکنش اصلی در DES پیوند هیدروژنی بین گیرنده‌ ی پیوند هیدروژنی (HBA) و دهنده یی پیوند هیدروژنی (HBD) است که یک ساختار مولکولی بزرگ با خواص منحصر به فرد ایجاد می‌کند. بر اساس مواد اولیه، DES ها می توانند آبدوست و یا آبگریز باشند. حلالیت کم و پایداری بیشتر در محیط های آبی از ویژگی های کاربرد DES آبگریز (HDES) در روش های استخراج است و برای استخراج بسیاری از ترکیبات استفاده شده است [1]. فن پروپاترین (Fen) یک حشره کش و کنه کش پیریتروئیدی است که به طور گسترده در کشاورزی استفاده می شود و نقش آن در ایجاد بیماری پارکینسون ثابت شده است [2]. در ایران مرز بیشینه باقیمانده (MLR) این آفت کش در میوه برابر با mg/Kg 05/0 تعیین شده است. هدف از انجام این تحقیق، توسعه روشی کارآمد برای سنجش میزان باقی مانده Fen در مهمترین محصولات کشاورزی شهر بروجرد یعنی سیب و خیار می باشد. در این تحقیق، یک DES آبگریز متشکل از دو ترکیب خنثی تهیه شد که پس از مخلوط کردن در دمای اتاق به سرعت مایع می شوند. سپس برای امولسیون کردن HDES و استخراج سریع آفت کش فن پروپاترین در نمونه های هدف، روش میکرواستخراج امولسیون سازی به کمک امواج فراصوت (USAEME) به کار گرفته شد.
کلیدواژه ها
میکرواستخراج مایع با استفاده از حلال اوتکتیک عمیق، آفت کش فن پروپاترین ،کروماتوگرافی گازی
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است