برسی میزان فنول و فلاونوئید گیاه پولک در مراحل مختلف رشد گیاه
کد مقاله : 1041-IACC7
نویسندگان
پریسا کوتاهی *
دانشجوی کارشناسی ارشد
چکیده مقاله
در طب سنتی از گیاهان دارویی برای درمان بیماری های عفونی مانند سینوزیت، آسم و سایر شرایط التهابی مورد استفاده قرار می گیرد گیاه پولک با نام علمی Stachys schtschegleevii،گیاهی پایا، بوته ای، ریزوم دار به ارتفاع 95 سانتی متر پوشیده از کرک های خزی سفید است. این گیاه در ایران در استانهای مازندران، آذربایجان و سمنان پراکنده میباشد . ترکیبات طبیعی موجود در این گیاه شامل فنولها، فلاونوئیدها، تاننها و ... میباشد.
فلاونوئیدها به وفور در عصاره های گیاهی یافت میشوند، بزرگترین دسته از ترکیبات فنولی طبیعی هستند که در اندامهای مختلف گیاهان به فرم آزاد و گلیکوزیدی وجود دارند. این ترکیبات حاوی اسکلت 6C-۳C-6C هستند. اگر به این بنیان کربنی عوامل هتروسیکل اکسیژندار یا عوامل هیدروکسیل در محل های مختلف اضافه شود، سری های مختلف فالونوئید به دست می آید. تانن ها نیز از ترکیبات فنولی به شمار میروند. این ترکیبات دارای خواص بیولوژیکی فراوانی میباشد .
تابحال میزان فنول و فلاونوئید عصاره این گیاه در مراحل مختلف رشد گیاه مورد بررسی قرار نگرفته است، لذا در این مقاله سعی بر این است تا مقادیر انها در مراحل مختلف رشد مورد ارزیابی قرار گیرند.
برای اندازه‌گیری میزان کل ترکیبات فنولی از روش فولین-سیکالتیو استفاده گردید.
میزان کل ترکیبات فلاونوئیدی موجود در عصاره‌های پولک توسط روش رنگ سنجی آلومینیوم کلراید بدست آمد.
بر اساس نتایج، معلوم گردید که بیشترین میزان فنول و فلاونوئید مربوط به مرحله گل بازشده درگیاه پولک می باشد.
کلیدواژه ها
پولک، عصاره، فنول، فلاونوئید
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است