بهبود خواص عملکردی غشاهای اسمز مستقیم توسط کربن کوانتوم دات آمین دار
کد مقاله : 1032-IACC7
نویسندگان
مسعود دلسوز چهارده *1، حسن صالحی2، علیرضا شاکری2
1دانشکدگان علوم دانشگاه تهران- دانشکده شیمی
2ایران، تهران، دانشگاه تهران، دانشکده علوم، دانشکده شیمی
چکیده مقاله
نیاز به آب آشامیدنی سالم یکی از معضل های جدی در دنیا است که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت و یونیسف در سال 2017، حدود 29 درصد از مردم جهان در زندگی روزمره خود با کمبود آب آشامیدنی مواجه بودند و این مشکل خطرناک امروزه با بیشترین سرعت ممکن در حال گسترش است. از طرفی حدود 97/5 درصد از منابع آبی کره زمین را آب های شور اقیانوس ها و دریاها تشکیل می دهند. از این رو، امروزه روش های غشایی برای نمک زدایی آب دریاها استفاده شده اند و در دهه های اخیر درحال توسعه جهانی می باشند. در این پروژه فرآیند اسمز مستقیم به عنوان یک روش بهینه در انرژی و همین طور یکی از جدیدترین روش های غشایی مورداستفاده قرارگرفت. کربن کوانتوم دات آمین دار در ابتدا سنتز گردید و آنالیزهای FT-IR, XRD, UV, PL, DLS گواه از سنتز درست نانوذره حاصل داشتند. پس از اصلاح غشاء کامپوزیت لایه نازک توسط نانوذره نارنجی رنگ حاصل، شارآب عبوری از غشاء در فرآیند اسمز 75 درصد ارتقاء پیدا کرد.بنابراین، آنالیزهای FESEM, AFM, WCA, FT-IR بر روی غشاء های حاصل گواه از بهبود خواص سطح غشاء شامل کم شدن ضخامت لایه فعال و زبری غشا و همین طور افزایش آب دوستی دارند، که در نتیجه خواص عملکردی غشاء شامل افزایش شار آب عبوری و بهبود گزینش پذیری در فرآیند اسمز مستقیم حاصل گردیدند.
کلیدواژه ها
اسمز مستقیم، اصلاح غشا کامپوزیت لایه نازک ، کربن کوانتوم دات آمین دار، افزایش شارآب
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است